Klop-klop nieuwsbrief

In de nieuwsbrief van 14 juli houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen van het MST

In de nieuwsbrief van 25 juni houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen van het MST

In de nieuwsbrief van 9 juni houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen van het MST

In de nieuwsbrief van 27 mei houden wij u op de hoogte over ontwikkelingen bij het MST.

Goedendag aan iedereen die bij het MST is betrokken!

But I know we’ll meet again some sunny day! / Marianne Stoop

Op Bevrijdingsdag trad er een duo op in de binnentuin, bedoeld voor de bewoners van Joannes Zwijsen. Het laatste nummer dat gespeeld werd: We’ll meet again van Vera Lynn.

Corona-fit / Nienke Kemper

Van al dat corona-thuisblijven kan je conditie behoorlijk achteruit gaan en je gewicht oplopen. Van een vrijwilliger die ook de behoefte had om wat meer te bewegen, maar die niet gewend is om te sporten, hoorde ik dat ze perfecte home-workout filmpjes had gevonden op YouTube. Die kan ik iedereen aanraden. Het is stappen op de plaats, zonder springen of andere moeilijke bewegingen. Voor iedereen die kan lopen is het goed te doen en je hebt er geen attributen voor nodig. Met een enthousiaste trainer, op een lekkere beat. 12 minuten om het eens uit te proberen, of 15-20 minuten voor een dagelijkse routine. Of langer, als je echt de smaak te pakken krijgt. Er is volop keus. De filmpjes zijn Engelstalig. Maar ook als je dat niet verstaat kun je de bewegingen gewoon meedoen. Zoek op “Leslie Sansone Walk workout” op YouTube om ze allemaal te bekijken of begin met deze:

Probeer het eens en blijf gezond!

Zit mijn haar goed? / Nadir Martinali

Laatst heb ik een gesprek gehad met iemand die het MST goed kent. Hij vertelde me dat “één van de ergste dingen van de coronatijd is dat je niet meer naar de kapper kan. Mijn kapsel is net als dat uit de jaren 80”. We lachten samen.
Ik vind de telefonische gesprekken tegenwoordig heel bijzonder. Je leert mensen op een andere manier kennen. Mijn contact met mensen is nu intenser geworden dan vóór de corona. Dat had ik niet verwacht…

Een anemoon voor zr. Majella /Reacties op het overlijden van Majella Hoppenbrouwers
Dag, bedankt voor de mooie film over Majella, zuster en zo’n lief mens. Ik was oprecht geroerd. Wat ik erg leuk vond als sfeeropname was de verkleedpartij met de naaister en hoe Majella zich werkelijk uitkleedde tot haar hemd, zonder schaamte. Prachtig. En het intro en laatste beeld. De kaurieschelpen en de schedel. Onze vergankelijkheid als mens. Toen ging ik in de tuin en zag de eerste anemoon open. Voor Majella.*** Beste allemaal, ik ben wel erg geschrokken over de nieuws dat Zr. Majella is overleden. Majella was voor mij de “ingangspoort naar het MST” nog op de Bredaseweg. Het was in 2004, Ik had een beetje de sfeer in de huiskamer geproefd, die ik geweldig vond. En dacht, dit is een plek waar ik wel ook als vrijwilligster zal kunnen werken. Toen heb ik Majella benadert. Zij vroeg terug: wanneer kom je? Morgen? Korte tijd erna begon ik als vrijwilligster als gastvrouw in de huiskamer! Ik had er nooit spijt van!*** In het bericht over Majella was een foutje geslopen waar zr. Lies Alkemade terecht op wees: Bedankt voor de aandacht voor zuster Majella in Klopklop. Het zal wel duidelijk zijn dat ze niet op 27 mei is overleden, maar op Koningsdag 27 april 2020. Alle goeds. ***

Blijf positief – wij houden contact.

Een hartelijke groet van
Anne, Bic, Bouke, Lydia, Marieke, Marianne, Nadir, Nienke, Rob, William.

https://rooihart.org/wp-content/uploads/2020/05/2020_04_30_Klopklop.pdf