Mededeling
In verband met coronacrisis is Het MST gesloten voor vrijwilligers en bezoekers. Dit zal zeker duren tot en met zondag 24 mei.

Inclusieve gastvrijheid

Inclusieve gastvrijheid is de kunst om aan te sluiten bij moeilijk benaderbare doelgroepen. Het gaat om mensen met persoonlijke, sociale, psychiatrische problemen of een combinatie daarvan. Mensen die veelal in de overlevingsstand staan. Om ook voor hen een gastvrije plek te kunnen zijn – zonder de gastvrijheid voor anderen op het spel te zetten – is het van belang dat er ruimte is voor de weerbarstigheid van deze ‘overlevers’, maar ook dat er een huisstijl van gastvrijheid en respect is.
Het vraagt goedgetrainde en gemotiveerde vrijwilligers die er zich van bewust zijn dat ‘inclusieve gastvrijheid’ meer omvat dan gezelligheid organiseren voor een klein groepje bekenden. Zij zijn in staat ‘buitenstaanders’ te benaderen en erbij te betrekken. Deze vrijwilligers zijn verder onopvallend aanwezig, dienstverlenend, verwijzend, duidelijk, vriendelijk en preventief. Zij begrijpen wat crisissituaties met mensen kunnen doen.
Zij kunnen ruimte bieden aan mensen, maar ook grenzen stellen zonder het respect voor mensen teniet wordt gedaan.
Spreekt dit verhaal je aan? Klik dan hier voor meer informatie.

Sluit Menu