logoMST-voor outlookhandtekening

Goedendag

aan iedereen die bij het MST is betrokken!

klopkiop

Stapsgewijs open

Sinds 25 mei zijn we stapsgewijs stukjes MST aan het openstellen voor bezoekers en activiteiten.
Elke nieuwe stap kondigen we aan, lichten we toe en resulteert in een gerichte uitnodiging.
Blijf onze berichtgeving volgen!Het MST is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 13.00-15.00 uur op nummer 06-48456177

Pauze bij het MST

Pauze in coronatijd


Nee… deze foto is niet in scène gezet. Het tafereeltje is vastgelegd door Marianne Stoop. Zij zag van vanuit het raam bij haar werkplek hoe Bouke, Marieke, Anne, William en Lydia op een voorbeeldige manier pauzeren op ruim 1,5-meter.

1,5 meter huiskamer

Leuk én lastig

Lydia Verhagen

De eerste ontmoetingen met vrijwilligers bij het MST zitten er inmiddels op. Ook zetten we voorzichtige stappen in de ondersteuning, wanneer dit via de telefoon toch niet helemaal goed genoeg lukt. Alles gaat op afspraak, zoals op bijna alle plekken in de anderhalve meter-samenleving. Terwijl we bij MST nu juist zo houden van spontaniteit en flexibiliteit. De één is vooral blij met de ontmoeting. De ander is teleurgesteld dat we zo gebonden zijn aan regels. Voorkomen van besmettingen staat immers voorop!

In ieder geval is het duidelijk dat het heel anders gaat dan voor de Corona-tijd. En dat is écht wennen!

Meld je aan!
Ontmoetingsuren voor vrijwilligers

Sinds 25 mei organiseert het MST ontmoetingsuren voor vrijwilligers. Dit gebeurt in het MST in de Huiskamer. Het zijn steeds kleine groepjes die elkaar na een uur afwisselen. De 1,5 meter afstand tussen de mensen blijft vreemd. Ondanks die beperking doet de ontmoeting goed. Mensen vinden het fijn om elkaar weer te zien. We gaan hier mee door. Ook als je al geweest bent, blijf je van harte welkom. Meld je aan op receptie@rooihart.nl of bel bovenstaand nummer.
writing-1209700_1280

Outreachend werken

De spreekuren op het MST worden gemist. Zeker door de mensen die gewend zijn om met hun vragen en papieren naar het centrum te komen. Teamleden doen wat ze kunnen via de telefoon en whatsapp. Teamleden gaan ook steeds meer outreachend werken, op straat of zelfs in het park.
Huiskamer-app

Het MST werkt aan een

Huiskamer-app


Het vrije in- en uitlopen bij het MST is al weken stilgelegd vanwege de coronacrisis. Voor alle MST’ers, vrijwilligers, bezoekers en team is dat een groot gemis. Momenteel is het MST, samen met een bedrijf, aan het broeden op een Huiskamer-app. Een app zal het levende contact natuurlijk niet vervangen. Niettemin is het een manier om het onderlinge contact tussen mensen te verstevigen. Als het meezit, kunnen we er binnen een paar weken mee aan de slag. Wij zien ernaar uit. Wij houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

Blijf positief - wij houden contact

Een hartelijke groet van Anne, Bic, Bouke, Lydia, Marieke, Marianne, Nadir, Nienke, Rob, William

logoMST-voor outlookhandtekening
facebook 
MailPoet