logoMST-voor outlookhandtekening

Goedendag

aan iedereen die bij het MST is betrokken!

klopkiop

Een MST met drempels

Op de persconferentie van dinsdag 19 mei kondigden Premier Rutte en minister De Jonge een versoepeling van de corona-maatregelingen aan. Het is bemoedigend dat er weer iets meer mogelijk is. Hier hebben we allemaal naar uitgekeken.

Het blijft zo dat er nog geen medicijn beschikbaar is dat ons helpt te genezen als we ziek zijn van ‘corona’. De 1,5-meterregel zal daarom voorlopig van kracht blijven, ook binnen en rondom het MST.

De regel om altijd 1,5 meter afstand tot een ander te houden, maakt dat het MST-team een ingewikkelde puzzel aan het leggen is. Hoe kunnen mensen veilig door het gebouw bewegen? Het onbekommerde in- en uitlopen zit er nu niet in. Volle klaslokalen zijn geen optie. Maaltijden kunnen niet worden klaargemaakt en geserveerd. Over alles moet nagedacht worden. Zelfs over de mogelijkheid van een potje Scrabble. Het spel bevat 102 steentjes, die na gebruik één voor één ontsmet moeten worden… dus even geen Scrabble.

In de komende maanden zal het MST een MST met drempels zijn. We hebben ons altijd ingespannen om het MST laagdrempelig te houden. Nu lijkt de situatie omgedraaid en gaan we drempels aanbrengen. En dat is even wennen.

Maar ook een MST met drempels blijft MST. Het MST-team is al weken bezig met passen en meten en het bedenken van slimme oplossingen zodat er op een verantwoorde manier weer een beetje beweging komt in ons gebouw aan de Gasthuisring.

Stapsgewijs gaan we in de komende weken stukjes MST openstellen voor bezoekers en activiteiten. Elke nieuwe stap kondigen we aan, lichten we toe en resulteert in een gerichte uitnodiging. Daarom: blijf onze berichtgeving volgen!

P.S. Inmiddels is er een oplossing gevonden voor het scrabbelen.
Wordfeud

Scrabble maakt plaats voor Wordfeud

Wanneer het bordspel Scrabble in het MST even niet kan, biedt Wordfeud mogelijkheden. Wordfeud is een online variant van het bordspel Scrabble. Het spel is gratis als app te downloaden. Het is in 2010 ontwikkeld en je kunt het inmiddels in tien talen spelen. De regels van Wordfeud komen grotendeels overeen met die van het bordspel.
Het spel vergt soms zoveel aandacht dat gesprekken afgekapt en onderbroken worden wanneer de speler aan zet komt. Een café in Zwolle zocht in september 2011 de publiciteit met het verbod op het spel in het café.
De term Wordfeud (spreek uit ‘Weurdfjoed’) komt uit het Engels en betekent woordvete. (bron: Wikipedia)

Wij stellen ons voor dat er een ware Wordfeud-gemeenschap van MST-bezoekers ontstaat!
Wie van de vrijwilligers zou hierin het voortouw willen nemen?
Heb je interesse om dit te starten, mail naar receptie@rooihart.nl.
cabinet-1853504_1920

Gratis bon voor kleding

Heb je het financieel niet makkelijk en toch kleding nodig voor jezelf of je kinderen? De tweedehands kleding shop van Tante Pollewop aan de Molenstraat 47 is weer open!

- dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur
- de eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur.

Net als in alle winkels zijn ook hier voorzorgsmaatregelen genomen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.
Via MST kunnen mensen die weinig te besteden hebben een gratis bon krijgen waarmee ze kleding bij Tante Pollewop kunnen kopen.

Interesse?
- mail de receptie: receptie@rooihart.nl
- bel 06-48456177 tussen 13.00 en 15.00 uur
- mail Lydia: l.verhagen@rooihart.nl
logoMST-voor outlookhandtekening
facebook 
MailPoet