MST berichten 15 mei
klopkiop
  • Vanaf 25 mei zal de MST-huiskamer drie dagdelen in de week, in twee blokken van een uur, open zijn voor vrijwilligers. De uitnodiging met toelichting volgt later.
  • Het MST is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 13.00-15.00 uur.
telefoontje
06-48456177
Blauw MST-logo

Goedendag aan iedereen die bij het MST is betrokken!

Het MST gaat weer een beetje open

Dat klinkt zuinigjes, maar behoedzaamheid in coronatijd blijft een must. In alle voorzichtigheid gaat het MST aan de Gasthuisring weer een beetje in beweging komen. We starten met ontmoeting in de Huiskamer voor de vrijwilligers. Jullie zijn immers de spil waar alle raderen van het MST om draaien. We gaan dit doen met hele kleine stapjes, en op een andere manier dan dat we allemaal gewend zijn.

De regel om altijd 1,5 meter afstand tot een ander te houden, maakt dat we een ingewikkelde puzzel aan het leggen zijn voor dat duidelijk is hoe mensen veilig door het gebouw kunnen bewegen. Na een lange voorbereidende aanloop volgt eind mei het eerste kleine sprongetje. Vanaf 25 mei zal de MST-huiskamer drie dagdelen in de week, in twee blokken van een uur, open zijn voor vrijwilligers. Je ontvangt nog bericht hoe we dit precies gaan doen.

Dit is de aankondiging; de uitnodiging met toelichting volgt later.

virus

Tip voor de geest

Wel toepasselijk maar ik geloof dat ik een andere naam en logo zou hebben gekozen. VIRUS is een website waarop elke dag nieuwe verhalen te lezen zijn om zo je zinnen te verzetten in deze quarantainetijd. Het is een initiatief van Roddia Rumahloine, Nicole Kaandorp, Joanne van Beek en Nora van Arkel. Ga naar https://virusverhalen.nl/Over

Naamloos

Tip voor de mond

Wie het nuttige met het smakelijke wil verenigen, moet de app Toogoodtogo downloaden op zijn telefoon. Daarmee kom je op het spoor van winkels en restaurants die aan het einde van de dag eten over hebben dat nog prima eetbaar is en dat zij weg moeten gooien. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken, supermarkten die meer drukte hadden verwacht en daardoor voedsel overhouden. Bij de aangesloten bedrijven kan je een Magic Box afhalen. De Magic Box is niet gratis, je betaalt wel een veel lagere prijs.

Voor meer informatie hierover: ga naar https://toogoodtogo.nl/

Blijf positief - wij houden contact.

Een hartelijke groet van Anne, Bic, Bouke, Lydia, Marieke, Marianne, Nadir, Nienke, Rob, William.

MailPoet